Askiburgion-logo
+420 731 128 235
Hlavní stránka   »   Blog   »   Stoneman míří vysoko – na vrcholky Jeseníků a Rychlebských hor

Na tomto místě bychom Vám představovali zajímavé osobnosti (hlavně ty žijící), kteří se v oblasti Jeseníků narodili, žijí a pracují zde nebo je naše hory nějakým způsobem ovlivnily.

Stoneman míří vysoko – na vrcholky Jeseníků a Rychlebských hor

Roland Stauder

Máme dobrou zprávu pro všechny příznivce jízdy na horském kole a nejen pro ně. Pracujeme na tom, abychom už v roce 2015 otevřeli v Jeseníkách českou verzi trati Soneman Rolanda Staudera. To je určitě dobrá zpráva nejen pro sportovce, ale i pro místní podnikatele a obyvatele vůbec. Stoneman je totiž skvělá značka, kterou vlastní veterán a šampión mnoha extrémních MTB závodů Roland Stauder zvaný Roli. Roland neukončil svou bohatou sportovní kariéru, jen z bikera – horala se stal horal – biker. Projekt Stonemana je o jeho vášni, kterou chce sdílet s nadšenými bikery po celém světě, součástí se může stát kdokoli, kdo přijede do Dolomit, Krušných hor a brzy i do Jeseníků a dalších míst v nových zemích.

Zatím fungují v Evropě tratě dvě. První byla v Roliho rodných Dolomitech a druhou vybudoval se svými německými přáteli v Krušných horách. Německá trať se nazývá Stoneman Miriquidi a správcem je Erzgebirge destinační management v saské části Krušných hor.   

Roland je cyklista srdcař, který ví, že kromě sportovních výkonů, je pro každého cyklistu důležitý zážitek z těsného sepětí s přírodou. Proto raději než spoléhání na GPS a jiné technické udělátka, při svém tréniku v Alpách budoval podél trati kamenné mužíčky a odtud vznikl i název Stoneman.

Roland chce a dosavadní zkušenosti to potvrzují, aby projetí si trati Stonemana bylo vrcholným zážitkem v životě každého MTB cyklisty. Trať je náročná, sjízdná od jara do podzimu a vždy jí pomáhají tvořit, značit a udržovat ti nejlepší místní bikeři. Na trať můžete nastoupit v několika místech, protože je kruhová a ta naše by měla měřit kolem 150 km. Jelikož vede převážně horským terénem, není nutné ji projet celou za jediný den, pokud nechcete získat zlatou trofej. Finišeři si podle svých sil vybírají variantu Zlatou, stříbrnou nebo bronzovou na jeden, dva nebo tři dni. Po zaplacení registračního poplatku si přímo v horách vyzvednou startovací kartu, batoh s dárky a na konci i trofej. Po ujetí trati jsou zapsáni na oficiální listinu finišerů.

Samozřejmostí je i dobrá podpora cyklistů, proto jsou na strategických místech podél trati vybírány partnerské hotely, restaurace a místa s technickým zázemím.

Věříme, že Jeseníky, které se již na cyklistickou mapu Evropy dostaly ve velkém stylu díky Rychlebským stezkám, obnoveném Závodu míru U23 a dalším skvělým projektům, tak získají se Stonemanem další permanentní atraktivitu, která k nám přivede mnoho domácích i zahraničních nadšenců pro tento krásný sport.

Jsme moc rádi, že bez ohledu na hranice krajů, měst, obcí nebo zemí se rodí krásný projekt na který budeme všichni hrdí.

Zájemci o spolupráci, dobrovolnictví a jakoukoliv další pomoc se mohou obrátit na kohokoliv z týmu Askiburgion.

Zpět na seznam blogu
nahoru
sledujte nás
fb_icon inst_icon gp_icon

C) Ubytování v Jeseníkách. 2014 Všechna práva vyhrazena

Tvorba webových stránek Netsimple

Jedná se o zkušební verzi webu. Omluvte prosím případné chyby. Děkujeme.