Askiburgion-logo
+420 731 128 235
Hlavní stránka   »   Blog   »   Tomáš Pekař vaří v srdci hor

Na tomto místě bychom Vám představovali zajímavé osobnosti (hlavně ty žijící), kteří se v oblasti Jeseníků narodili, žijí a pracují zde nebo je naše hory nějakým způsobem ovlivnily.

Tomáš Pekař vaří v srdci hor

Tomáš Pekař vaří ve Vile Elis v Jeseníku

Šéfkuchař Tomáš Pekař měl tu čest již od studií pracovat pod vedením těch nejlepších, tehdy kapitána národního týmu kuchařů a cukrářů, pana Jiřího Krále, v Obecním Domě v Praze. Dále pak s šéfkuchařem Ladislavem Samkem, Zdenkem Pohlreichem či Martinem Jiskrou. Vařil v řadě 4* a 5* hotelů v Čechách jako hotel Alta v Praze nebo Zámek Štiřín, kde pracoval pod ministerstvem zahraničních věcí. Nyní je executive cheff v restauraci Vila Elis v Jeseníku.

 

 

 

Tomáš Pekař v jeho uniformě

Jak sám říká, největší zkušenost byla pro něj práce v hotelu Marriott Prague, hotelu Renaissance Prague a v hotelu Marriott v Mnichově, kde byl na stáži. Prošel rovněž různými certifikovanými kurzy jako Moderní česká kuchyně, Molekulární kuchyně či Japonská kuchyně sushi a sashimi. S již zmíněným šéfkuchařem panem Martinem Jiskrou vedl tým kuchařů v hotelu Aquapalace, který je součástí největšího aquaparku ve střední Evropě a pomáhal mu s přípravou kuchařky s názvem Dvanáct chutí roku.

 

Během svojí kariéry se Tomáš podílel rovněž na velkých banketních a rautových akcích pro nadnárodní společnosti jako Představení Škody Roomster, prvním zápase hokejistů NHL v Praze, Ples v opeře nebo Udílení Českých filmových lvů. Jeho největší cateringovou akcí však bylo pořádání Silvestra 2011 pro televizi Prima s 2500 hosty, mezi nimiž byly celebrity českého showbyznysu jako Lucie Bílá a Karel Gott.

 

„V Jeseníkách, ve Vile Elis, bych chtěl propagovat tradiční slezskou, ale i moderní gastronomii a snažit se o to, abych svým hostům nabídl vždy něco nového.“

 

Příprava nového menu ve Vile Elis

Novinkou, kterou se snaží zařadit do trvalé nabídky akcí ve Vile Elis je jeho škola vaření, které se může každý zůčastnit jednou měsíčně anebo na objednávku malých skupin i jindy. Interaktivní příprava večeře je doplněná degustací lahodných vín a hosté si kromě skvělého kulinářského zážitku odnesou domů i složku s recepturami pokrmů, které konzumovali. Do budoucna, pokud se podaří doplnit technickou výbavu, by Tomáš rád, aby si hosté mohli u stolů připravovat pokrmy spolu s ním.

 

 

Škola vařen ve Vile Elis

 

 

 

 

 

Po škole vaření vždy následuje tzv. gurmetský týden, kdy si i ostatní návštěvnící restaurace mohou vychutnat tematicky zaměřené, sezónní pokrmy.

Pro Tomáše a jeho tým není problém připravit tematický a stylový catering nejenom v restauraci Vila Elis, ale v podstatě kdekoliv, což je zvlášť vhodné pro firemní klienty a jejich akce.

 

 

Sledujte aktuální akce na www.facebook.com/vilaelis

 

 Degustace lahodných vín ve Vile Elis

 

Škola vaření - mexická kuchyně

Jedna z proběhlých akcí

 

Zpět na seznam blogu
nahoru
sledujte nás
fb_icon inst_icon gp_icon

C) Ubytování v Jeseníkách. 2014 Všechna práva vyhrazena

Tvorba webových stránek Netsimple

Jedná se o zkušební verzi webu. Omluvte prosím případné chyby. Děkujeme.