Askiburgion-logo
+420 731 128 235
Hlavní stránka   »   Blog   »   Kyle Bairnsfather - Likérka Bělá pod Pradědem

Na tomto místě bychom Vám představovali zajímavé osobnosti (hlavně ty žijící), kteří se v oblasti Jeseníků narodili, žijí a pracují zde nebo je naše hory nějakým způsobem ovlivnily.

Kyle Bairnsfather - Likérka Bělá pod Pradědem

likerka

Kyle Bairnsfather žije v Česku od roku 1993 a od té doby vystřídal řadu povolání. Pracoval jako dobrovolník, projektoval dětská hřiště, angažoval se v neziskových organizacích, pro roudnickou větev rodu Lobkowiczů zajišťoval marketing.

 

Jeseníky poznal díky svým kamarádům z Ostravska, kteří jezdili do nejvyšších moravských hor trampovat. A zamiloval si je. Natrvalo ho sem přivedly ničivé povodně v roce 1997. Přidal se k dobrovolníkům, kteří regionu pomáhali likvidovat následky velké vody. 
 

Později tu poznal i svou budoucí ženu Petru. Dnes společně vychovávají pět dětí, čtyři syny a jednu dceru. Nejstaršímu je 12 let a všichni mají severská jména připomínající vikingské předky jejich otce. 
 Kyle Bairnsfather vystudoval územní plánování, ale své původní profesi se už řadu let nevěnuje. Vrhl se na podnikání. Nejdříve obchodoval se sklem, později s alkoholem. Vedle svého domu si postavil vlastní likérku. Dnes vyrábí 5 druhů lihovin podle své originální receptury. Likéry obohatil i bylinami z jesenických hor. Vyváží je do celého světa a mezi jeho odběrateli jsou i někteří hollywoodští herci

Zpět na seznam blogu
nahoru
sledujte nás
fb_icon inst_icon gp_icon

C) Ubytování v Jeseníkách. 2014 Všechna práva vyhrazena

Tvorba webových stránek Netsimple

Jedná se o zkušební verzi webu. Omluvte prosím případné chyby. Děkujeme.